Serviciul de Comunicaţii şi Tehnologii Informaţionale

 

 

Home   Staff   Documente   Analize trafic   Video over IP   Staţii virusate   Liste de discuţii   Knowledgebase   Contact

 
Knowledgebase
SCTI > SCTI > Knowledgebase

Modificări ale spaţiului de stocare Google Workspace din ianuarie 2023

Solution Īncepānd cu 24 ianuarie 2023, compania Google a activat un spaţiu de stocare limitat pentru toate organizatiile care utilizeaza Google Workspace for Education (fost G Stuite). Toate conturile organizaţionale USV vor avea configurat un spaţiu de stocare limitat utilizabil īn serviciile Google (Gmail, Drive si Photos). Discurile īn comun (shared drives) vor avea şi ele configurată o limită maximă de spaţiu utilizabil.

Īn cazul īn care aţi depăşit sau vă apropiaţi de limita superioară a spaţiului de stocare alocat contului dvs., vă rugăm să parcurgeți următorii pași:

1. Pentru a confirma cāt spațiu de stocare utilizați, accesați https://drive.google.com/settings/storage
2. Pentru a examina și şterge fişiere mari sau inutile din Drive, accesaţi https://drive.google.com/drive/quota
3. Īn cāmpul Search din Google Drive cautati fisierele cu terminatia .iso, .mp4, .mov, .mkv, .flac, ,mp3, .wav pentru a găsi fişierele mari care utilizează inutil stocarea.
4. Pentru a examina și șterge fișiere mari sau inutile din unitățile partajate, accesați https://drive.google.com/drive/shared-drives
5. Luați īn considerare ștergerea conținutului Drive pe care este posibil să īl fi copiat pe o unitate partajată. Dacă un fișier se află īn 2 locații, acesta poate consuma de două ori spațiul de stocare.
6. Pentru a căuta și șterge e-mailuri vechi/inutile sau de mari dimensiuni (cu fişiere ataşate), accesați Gestionare fișiere din spațiul de stocare Google Drive ( https://support.google.com/mail/answer/6374270#zippy=%2Cgmail ) și urmați instrucțiunile pentru Gmail.
7. Luaţi īn calcul mutarea fişierelor de mari dimensiuni pe un disc extern/offline sau temporar īntr-un cont organizaţional Microsoft 365 - OneDrive for Business https://www.office.com/apps cu spaţiu de stocare de 1TB (conturile sunt sincronizate automat cu datele de login din AD/Scolaritate).
 
Was this article helpful? yes / no
Article details
Article ID: 21
Category: General
Date added: 2023-03-29 09:19:06
Views: 253
Rating (Votes): Article not rated yet (0)

 
<< Go back

Powered by Help Desk Software HESK™

© Serviciul de Comunicaţii şi Tehnologii Informaţionale - Universitatea "Ştefan cel Mare" din Suceava
Str. Universităţii, nr. 13, corp D, sala D207, 720 229 Suceava, Romania, tel: +40 230 522 978 ext. 222/277/322, e-mail: sysadmin[at]usv.ro